Bondemandens Hvete og Humlehelvete 2016

EKHJ

Bondemandens Hvete og Humlehelvete

Kjeldgaard Herregård fra 1524 var tidligere hjem til Carl E. Jacobsen, oldebarn til J.C. Jacobsen som etablerte Carlsberg Bryggeri i Danmark i 1847


EKHJ er ”bondemandens” flystripe ved Limfjorden i Danmark, og Kjeldgaard er i dag hjemmet til Henry og Marianne og var barndomshjemmet til min danske nabo Kirsten.

Ølet er brygget med 50% hvete og 50% pale malt tilsatt humle fra Oregon, East Kent og fra Bavaria, samt en Belgisk gjær.


Min erfaring fra dette brygget

Brygget i henhold til en oppskrift som jeg har satt sammen selv.


Ettersom Henry Jørgensen dyrker hvete på Kjeldgaard så måtte det bli et øl med MYE hvete. Og for at dette da ikke skulle bli en Weissbier, så er oppskriften basert på å blande hvete og pale malt 50/50. I tillegg så ville jeg gjerne at ølet skulle bli litt mer bittert, så så det er tilsatt 100 gram med humle i kokeprosesen, uten å bruke for syrlige humler slik en gjør i f.eks. IPA. Humlene er Hallertau Mittelfruh fra Bavaria, Tyskland,  Willamette fra Oregon, USA og Styrian Golding fra East Kent, England. I tillegg er det brukt en belgisk hvetegjær. Ingen andre krydder er tilsatt. Håpet etter kokeprosessen, og med denne malten var å oppnå en OG på 1050, og resultatet ble 1054.


Tiden for dog vise om dette blir drikkenes, ut fra blandingen av malttyper og humlebruk......


Tappet på flaske etter 14 dagers gjæring og ved FG 1.008.


Oppdatert 02.12.2016

Tilbakemeldingene fra Henry og hans "drikkevenner" i Danmark er gode, og da er bryggeren fornøyd....


Bryggdata

Dato brygget: 07.09.2016

Dato flasket: 21.09.2016     

Alkohol:      6,3%

IBU:          25 (est.)

Original:     Ukjent