Glad i maltpreg? Glad i humle? Her får du begge deler i en nydelig rød ”innpakning”. Oppskriften til dette ølet er opprinnelig laget av nomadebryggerne Gahr Smith-Gahrsen og Kim Odland fra ABC Brewing i samarbeid med Bryggselv.no, men er i min versjon tilsatt noe ekstra humle samt litt akasiehonning.
Ølet passer godt til grillet kjøtt og fet mat, og er også en øltype som likes av de som kanskje ikke er så glade i øl.
Ølets navn kommer fra den gang vi i barndommen lekte ”Cowboy og indianer” i Øksnevadskogen, noe som til tider mer lignet på en ”krig” mellom ungane fra Orstad-siden av skogen og de fra Kvernaland-siden.
Skogen er nå borte, men alle de gode barndomsminnene består. Dette er mitt brygg nr. 30 på halvannet år, så det er dermed ett lite jubileum.
Jeg fikk OG 1062 og FG 1011.
Skyllet under brygging med 19 liter vann.
Dato brygget: 29.12.2017
Dato flasket: 13.01.2018
Alkohol: +/- 7,0%
IBU: +/- 65
Original: Brygg Selv