Steingalen Mango DIPA

Steingalen

Mango DIPA


Smaker du humleoljen som glir nedover halsen? Kan du lukte den intense lupulin-eksplosjonen fra bunnen av glasset? Amundsen skrudde volumet opp til 10 og sprengte høyttaleren med deres mest bråkete øl - begravd i en haug av humlede godsaker. Tenk vått tropisk gress og mango, alt pakket nedi denne selvutnevnte humlebomben. Oppskriften til dette ølet er basert på Amundsen Bryggeri sin Ink & Dagger, men i denne versjon er den tilsatt den Sørafrikanske humlen ”Southern Passion” i tillegg til mango.


Ølet er brygget samtidig som jeg fikk lagt belegningsstein i gårdsrommet utenfor ”bryggeriet” og derav navnet ”Steingalen Mango DIPA”.


Humlevarianter og mengder er tilsatt etter gode råd fra gutta og jentene hos Brygg Selv i Stavanger.


Min erfaring fra dette brygget

Jeg fikk OG 1066 og FG 1006.

Skyllet under brygging med 21 liter vann.




Bryggdata

Dato brygget: 02.11.2017

Dato flasket: 16.11.2017     

Alkohol:      8,7%

IBU:          +/- 100

Original:    Amundsen Bryggeri